Gezondheid

Het is onomstreden aangetoond dat voldoende bewegen een positief effect heeft op de gezondheid. Nog een belangrijk uitgangspunt is dat mensen de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid zelf
oppakken in de vorm van in beweging komen én in beweging blijven. Hiervoor is het belangrijk dat mensen met gezondheidsproblemen voldoende inzicht krijgen in hun specifieke aandoening. Nu gezondheid en daarbij een gezonde leefstijl ook steeds meer maatschappelijk onderwerp van discussie is, wil het SEC de aandacht op dit thema verbreden; niet alleen in omvang, maar ook in doelgroepen.


Denk hierbij aan het stimuleren van gezonde voeding en bewegen onder de consultatiebureaus, op school, bij de sportvereniging en op de werkvloer. Dit doen we samen met diverse partners zoals GGD Hart voor Brabant, Centrum Jeugd & Gezin en Vivaan. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moeten de gewoonste zaak van de wereld worden!


In de paarse balk boven deze pagina vindt u de verschillende projecten die we op dit moment aanbieden in de gemeente Oss.Neem contact op met ons

 

Wil jij weten wat het SEC voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze Consulenten Sport & Gezondheid.


Edith van den Hanenberg


Telefoonnummer: 0412-631039

E-mailadres: edith@sportinoss.nlSuze de Jong


Telefoonnummer: 0412-631039

E-mailadres: Suze@sportinoss.nl

 


Deel dit bericht: