Koningsspelen en sportdagen bij de Fonkeling

20 april 2017

Het is weer bijna koningsdag. Daarmee komen de koningspelen weer in zicht, zo ook bij basisschool de Fonkeling. Ook zijn de voorbereidingen voor de sportdagen in volle gang! Tijd om eens vooruit te blikken naar deze mooie sportieve evenementen.

Vrijdag 21-04 staan de koningsspelen op het programma. Deze feestelijke dag ter ere van onze koning wordt gestart met het koningsontbijt gevolgd door de openingsdans op het nummer “okido” van Kinderen voor kinderen. Ik heb gehoord dat veel kinderen de dans al onder de knie hebben en dat er zelfs een speciaal dansteam van de Fonkeling is gestart met oefenen. Na de opening start het sportprogramma wat dit jaar dat weer bestaat uit de Miniroparun en een activiteit in de sporthal.


Deze RoParun wordt georganiseerd door de “stichting Berghem tegen kanker”. In mei gaat het team van “Berghem tegen kanker” namelijk deelnemen aan de Den Helder – Maastricht loop, een estafetteloop waarin 8 lopers in 40 uur een afstand van 420 kilometer van Den Helder naar Maastricht afleggen. Met deze sportieve prestatie wordt geld opgehaald voor de volgende goede doelen: Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en Mappa Mondo. Mooi dat er een goed doel gekoppeld kan worden aan deze koningsspelen in Berghem.


De sportdagen van de Fonkeling vinden dit jaar plaats van 16 t/m 19 mei en zullen er iets anders uit zien dan voorgaande jaren omdat we geen gebruik kunnen maken van de accommodatie van Berghem sport. Ik wil uiteraard nog niets verklappen want ik weet zeker dat jullie erg verrast zullen zijn!


Alvast veel plezier bij deze feestelijke en sportieve evenementen!


Dan wil ik mijn blog nog even afsluiten met een foto van het Cruyff 6 vs 6 toernooi waaraan 2 teams van basisschool de Fonkeling hebben meegedaan. Het gaat bij dit voetbaltoernooi om respect, wat ik als gymdocent erg belangrijk vind, en ik heb 2 teams strijdbare teams gezien die op gepaste wijze passie toonde voor het voetbalspel.
Terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht:
Activiteitenkalender
«
juni 2017
»
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
x