Ouder- en kindgym

Voor je peuter is bewegen heel belangrijk. Ten eerste hebben peuters plezier in spelen en bewegen. Maar veel bewegen is ook van belang om dagelijkse dingen uit te voeren zoals tanden poetsen, op een stoel klimmen of naar de peuterspeelzaal lopen. Ten derde heeft bewegen grote invloed op de totale ontwikkeling van je peuter, lichamelijk, sociaal, emotioneel en verstandelijk. Het is dus belangrijk om je peuter veel te laten bewegen, spelen en ontdekken zowel binnen als buiten. (Lees hier meer over de meerwaarde van bewegen voor peuters/kleuters).


Vindt jouw kind het ook leuk om te klimmen en te klauteren, te springen en te rollen?

Kom dan eens kijken bij ouder- en kindgym!


Wat is ouder- en kindgym?

Bij ouder- en kindgym krijgen kinderen van 1½ t/m 3 jaar de kans om in tal van verschillende situaties te bewegen onder begeleiding van hun eigen vertrouwde (groot)ouder én een geschoolde docent. Het aanbod is divers: klimmen en klauteren, springen en duikelen; je kunt het zo gek niet verzinnen. De kinderen ervaren wat het is om met andere kinderen te bewegen, maar zijn toch nog in de vertrouwde omgeving van mama, papa, opa of oma.


In het fotoalbum is een fotoimpressie van ouder- en kindgym terug te vinden. 

Waar/wanneer

Ouder- en kindgym wordt vanuit het Sport Expertise Centrum op meerdere locaties verspreid over de gemeente Oss aangeboden. Hieronder zijn de exacte tijden/locaties terug te vinden. De lessen gaan van start na de herfstvakantie (in de week vanaf maandag 21 oktober) en vinden dan wekelijks tot het einde van het schooljaar plaats.


Dag Tijdstip Locatie  Adres
Maandag

9.00 - 9.45u 

Gymzaal Hoefeind 2

Vlasakker 5, Oss
Woensdag

9.00 - 9.45u 

Gymzaal horizonschool Zuiderlicht

Knolgroenveld 1, Berghem
Woensdag

9.00 - 9.45u

Gymzaal Elzeneind

Elzeneind 20, Oss
Donderdag

9.00 - 9.45u

Speellokaal Meteoor

Oude Litherweg 18, Oss
Vrijdag

11.15 - 12.00u

Speellokaal horizonschool

Noorderlicht

Rusheuvelstraat 75, Oss

Let op: mocht het tijdstip van je voorkeur er niet bij staan, laat het ons dan weten via info@sportinoss.nl. Misschien dat er in de toekomst op basis van de verzoeken nieuwe groepen kunnen worden opgestart.


Uitgangspunten

 • Benieuwd naar wat Ouder- en Kindgym precies inhoudt? Via een proefles stelt het SEC geïnteresseerden in de gelegenheid om gratis kennis te maken met het aanbod. Aansluitend kan definitief worden ingeschreven.
 • De groepen gaan van start bij minimaal 8 inschrijvingen.
 • Om de kwaliteit van de les te kunnen waarborgen, is er gezien de grootte van de zalen maximaal ruimte voor 15 inschrijvingen (= 15 kinderen en 15 begeleiders);
 • Je kind moet al goed kunnen lopen en minimaal 1,5 jaar oud zijn (maximaal 3 jaar).
 • Per kind moet minimaal één volwassene als begeleider aanwezig zijn.
 • Je kind dient makkelijk zittende kleding en gymschoentjes of antislip sokjes te dragen.
 • Tussentijdse instroming is mogelijk.  

Voorwaarden

 • De inschrijving is pas volledig als het inschrijf- en machtigingsformulier volledig is ingevuld en ondertekend;
 • Inschrijfformulieren worden behandeld op basis van ontvangst door het Sport Expertise Centrum;
 • Kinderen uit de buurt/wijk rondom een betreffende (horizon)school/locatie hebben voorrang bij plaatsing;
 • Bij een teveel aan inschrijvingen vindt loting plaats. Mocht men aansluitend helaas niet ingeloot worden, dan helpen wij graag bij de eventuele doorstroming naar het beweegaanbod/groepen van andere aanbieders.


Kosten en betaling

 • Deelname aan Ouder- en Kindgym bedraagt € 75,00 voor 29 lessen. Bij de eerste gratis proefles ontvangt men een informatiepakket met daarin o.a. het definitieve inschrijf- en machtigingsformulier.
 • Er kan alleen betaald worden voor het gehele resterende schooljaar. Een uitzondering hierop vormt een kind dat in dit schooljaar de leeftijd van vier bereikt en dus naar de basisschool gaat; dan hoeft er maar betaald te worden tot de datum waarop hij/zij jarig is/vier wordt.
 • Bij tussentijdse uitschrijving worden geen inschrijfgelden retour gegeven. 

Nb. Deelname aan onze activiteiten gebeurt op eigen risico. Het Sport Expertise Centrum aanvaardt geen aansprakelijkheid voor diefstal, schade of letsel als gevolg van onze activiteiten.


Interesse/inschrijving 

Heb je interesse om samen met je (klein)zoon/dochter een keer te komen kijken of nog liever natuurlijk om mee te doen? Schrijf je dan via onderstaand inschrijfformulier in voor een eerste gratis proefles. Voor meer informatie kun je de sportinfolijn bellen [0412] 63 10 39 of mailen naar info@sportinoss.nl.


 

Deel dit bericht:
RT @OssNL: Gezondere toekomst voor Osse jongeren http://t.co/2ZebC7ikL3 Gepost door: @SEC_Oss
24 april 2014 - 00:06 uur
RT @brabantsdagblad: Gezondere toekomst voor Osse jongeren http://t.co/M0TnfbZ3YW >bd.nl #BD Gepost door: @SEC_Oss
24 april 2014 - 00:06 uur
RT @bdossenomgeving: Gezondere toekomst voor Osse jongeren http://t.co/CZqevcHsUq >bd.nl #BD Gepost door: @SEC_Oss
24 april 2014 - 00:06 uur
RT @VDGbrok: Het gaat @WillekeVDG, drie Twitterloze VDG fractiegenoten en CDA vriendin @hanneke_smits blijkbaar voor de Wind! http://t.co/u? Gepost door: @SEC_Oss
24 april 2014 - 00:06 uur
RT @peterjanssen58: Interessante bijeenkomst JOGG gemeente Oss over gezonde voeding in onderwijs en sportwereld. Gepost door: @SEC_Oss
24 april 2014 - 00:06 uur
Rabobank Clubkas Campagne: Stem op SEC!