Ouder- en kindgym

Voor peuters is bewegen om verschillende redenen heel belangrijk:


 • Peuters hebben veel plezier bij spelen en bewegen
 • Veel bewegen en ontwikkeling van de motoriek is van belang om de ‘kleine’ dagelijkse dingen uit te voeren zoals tanden poetsen, op een stoel klimmen of naar de peuterspeelzaal lopen.
 • Bewegen heeft grote invloed op de totale ontwikkeling van je peuter, lichamelijk, sociaal, emotioneel en verstandelijk.
 • Zelfvertrouwen is één van de belangrijkste voorwaarden die we stellen om kinderen zich optimaal te laten ontwikkelen. Zelfvertrouwen kan een kind alleen opbouwen als het zichzelf, zijn eigen lichaam, kan vertrouwen.


(Lees hier nog meer over achtergrond en de meerwaarde van bewegen voor peuters/kleuters).


Het is dus belangrijk om je peuter veel te laten bewegen, spelen en ontdekken zowel binnen als buiten. Het Sport Expertise Centrum helpt je hier graag bij!


Vindt jouw kind het ook leuk om te klimmen en te klauteren, te springen en te rollen?

Kom dan eens kijken bij ouder- en kindgym!


 

Wat is ouder- en kindgym?


Bij ouder- en kindgym krijgen kinderen van 1½ t/m 3 jaar de kans om in tal van verschillende situaties te bewegen onder begeleiding van hun eigen vertrouwde (groot)ouder én een geschoolde docent. Het aanbod is divers: klimmen en klauteren, rollen en kruipen, springen en duikelen; je kunt het zo gek niet verzinnen. De kinderen ervaren wat het is om met andere kinderen te bewegen, maar zijn toch nog in de vertrouwde omgeving van mama, papa, opa of oma.Tijdens de lessen wordt er spelenderwijs gewerkt aan de motorische ontwikkeling van het kind. Door veel en gevarieerd te bewegen leert een kind vele bewegingen onder de knie te krijgen. Bewegen is echter ook belangrijk bij het leren van taal. Kinderen leren begrippen als onder, boven, over, achter, links en rechts alleen door zich deze begrippen bewegend eigen te maken.


In het fotoalbum is een fotoimpressie van ouder- en kindgym terug te vinden. 

 

Waar/wanneer


Ouder- en kindgym wordt vanuit het Sport Expertise Centrum op meerdere locaties verspreid over de gemeente Oss aangeboden. Hieronder zijn de exacte tijden/locaties terug te vinden. De lessen vinden in principe wekelijks plaats (met uitzondering van schoolvakanties en collectief vrije dagen).


Dag Tijdstip Locatie  Adres
Woensdag 10.15 - 11.00u Gymzaal Zuiderlicht Knolgroenveld 1 Berghem
Donderdag 15.00 - 16.00u

Speelzaal Nicolaasschool

Koornstraat 14 te Oss
Vrijdag

09.00 - 10.00u

1,5 tot 2,5 jaar

Sporthal de Rusheuvel Rusheuvelstraat 5 Oss
Vrijdag

10.00 - 11.00u

2,5 tot 4 jaar

Sporthal de Rusheuvel Rusheuvelstraat 5 Oss

Let op: mocht het tijdstip van je voorkeur er niet bij staan, laat het ons dan weten via info@sportinoss.nl. Misschien dat er in de toekomst op basis van de verzoeken nieuwe groepen kunnen worden opgestart.


Uitgangspunten


 • Om de kwaliteit van de les te kunnen waarborgen, is er gezien de grootte van de zalen maximaal ruimte voor 15 inschrijvingen (= 15 kinderen en 15 begeleiders);
 • Je kind moet al goed kunnen lopen en minimaal 1,5 jaar oud zijn (maximaal 3 jaar).
 • Per kind moet minimaal één volwassene als begeleider aanwezig zijn.
 • Je kind dient makkelijk zittende kleding en gymschoentjes of antislip sokjes te dragen.
 • Tussentijdse instroming is mogelijk als er nog ruimte is.

Voorwaarden


 • De inschrijving is pas volledig indien er via de SEC-inschrijfmodule is ingeschreven en betaald. 
 • Deelname aan Ouder- en Kindgym bedraagt - afhankelijk van de locatie - gemiddeld € 3,00 per keer/week. 
 • Er kan alleen betaald worden voor de gehele resterende periode.
 • Bij tussentijdse uitschrijving worden geen inschrijfgelden retour gegeven. 

Klik hier om je in te schrijven voor ouder- en kindgym!


Nb. Deelname aan onze activiteiten gebeurt op eigen risico. Het Sport Expertise Centrum aanvaardt geen aansprakelijkheid voor diefstal, schade of letsel als gevolg van onze activiteiten.


Vragen/opmerkingen


Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij Olga Megens van het Sport Expertise Centrum door te bellen met de sportinfolijn [0412] 63 10 39 of te mailen naar olga@sportinoss.nl.


Ouder- en kindgym in het nieuws

Deel dit bericht:
RT @Arethusa_Oss: Gefeliciteerd @UZSCUtrecht! Wij zijn vooral heel erg trots op @Joepbersselaar en @BramB09! https://t.co/pMpPBGZCu3 Gepost door: @SEC_Oss
22 mei 2015 - 16:14 uur
RT @SuzanneLuys: Fun! #tafeltennis onder schooltijd @dalton_inbalans Train ook mee voor de 'R' van STAR #TableStars @OttcOss @SEC_Oss http:? Gepost door: @SEC_Oss
22 mei 2015 - 12:16 uur
RT @_Justinhendriks: Sportdag 4/4 @BSDeFonkeling ! Vandaag unit 1 aan de slag met 21 beweegspellen! @SEC_Oss http://t.co/nrty8ZK7Ji Gepost door: @SEC_Oss
22 mei 2015 - 11:21 uur
RT @_Justinhendriks: Sportdag 3/4 @BSDeFonkeling ! Vandaag gr 6/7/8 en unit 3 aan de beurt! @SEC_Oss #zonnenenergie ????? http://t.co/KrlQ4? Gepost door: @SEC_Oss
21 mei 2015 - 11:22 uur
We zijn op zoek naar nieuwe collega's. Wil je bij ons werken, kijk dan snel op onze website http://t.co/mYByFxpXVQ #vacature #sport #voetbal Gepost door: @SEC_Oss
20 mei 2015 - 10:04 uur
Activiteitenkalender
«
mei 2015
»
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
x